Jazyk
Měna CZK
Přihlášení
KOŠÍK (0)

Jak správně skladovat víno.

12.2.2016

Vybráno z dotazů našich zákazníků

dotaz 01/2016

Zákazník: Kolik stupňů celsia je při skladování pro víno nejlepší?

Odpovídá: Ing. Miroslav Kovács, společnost Víno Jarmila s.r.o.

Čím je teplota nižší, tím lépe v rámci zpomalení vývoje lahvového vína. Bavme se o teplotě mezi 8-10 0C. Když by byla skladovací teplota 16 0C, tak by se víno v láhvi vyvíjelo rychleji. Toho, čeho při ležení a zrání vína docílíme při teplotě 8-10 0C za 12 měsíců, tak při teplotě 16 0C třebas za 8 měsíců.

Takže mé doporučení? Když si nakoupíte víno pro sebe domů, tak jej můžete mít uloženo i při teplotě16 0C, pakliže jej vypijete do roka a do dne. Když si chcete víno uložit k dlouhodobému, několikaletému zrání, tak dodržte teplotu skladování do maximálně 12 0C.

Jak skladovat víno

 

VÍNO JARMILA s.r.o.

Kostelní 662
691 85 Dolní Dunajovice
IČ: 02158191
DIČ: CZ02158191

Ing. Miroslav Kovács

mobil: +420 775 127 730
e-mail: miroslav@vinojarmila.cz
MAJITEL

Jarmila Kovácsová

mobil: +420 775 127 731
e-mail: jarmila@vinojarmila.cz
MAJITELKA

František Krčil

mobil: +420 607 184 532
e-mail: obchod@vinojarmila.cz
OBCHODNÍ ODDĚLENÍ
(for communication in English)

 

EET

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

© 2020 VINAŘSTVÍ JARMILA | www.zhotoveniwebu.cz