Vybráno z dotazů našich zákazníků
dotaz 01/2016
Zákazník: Kolik stupňů celsia je při skladování pro víno nejlepší?
Odpovídá: Ing. Miroslav Kovács, společnost Víno Jarmila s.r.o.
Čím je teplota nižší, tím lépe v rámci zpomalení vývoje lahvového vína. Bavme se o teplotě mezi 8-10 0C. Když by byla skladovací teplota 16 0C, tak by se víno v láhvi vyvíjelo rychleji. Toho, čeho při ležení a zrání vína docílíme při teplotě 8-10 0C za 12 měsíců, tak při teplotě 16 0C třebas za 8 měsíců.
Takže mé doporučení? Když si nakoupíte víno pro sebe domů, tak jej můžete mít uloženo i při teplotě16 0C, pakliže jej vypijete do roka a do dne. Když si chcete víno uložit k dlouhodobému, několikaletému zrání, tak dodržte teplotu skladování do maximálně 12 0C.
VÍNO JARMILA s.r.o.
Kostelní 662 |
Ing. Miroslav Kovács
mobil: +420 775 127 730 |
Jarmila Kovácsová
mobil: +420 775 127 731 |
František Krčil mobil: +420 607 184 532 |
EET
„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“